Since the end oft he 18th century there is a tradition in producing Vermout in the north of Italy. Wine from the Piemont is infused with a macerate made of several herbs and sugar – the herbs are Absinthe, Angelica root, Orange peel, Coriander, Liquorice. These herbs are the base for the typical sweet aroma of Vermouth. A classical Aperitivo which is fine before dinner or used in Cocktails. Available are three types of Vertmourth: Bianco, Rosso and Dry, at which is no sugar added in the „Dry“ version. Just the best Wines and herbs are used for the Matter Vermouth products with origin from the Piemont. The receipes are from traditional production.
Verkehrsbezeichnung: | Vermouth |
Alcohol content: | 18% vol. |
Nettofüllmenge: | 750ml |
Lebensmittelunternehmer: | Lion Spirits, Markus Lion e.K., Münstertälerstrasse 12, 79427 Eschbach |
Country of origin: | Switzerland |
Zutaten: | Enthält Antioxidationsmittel und Sulfite. |
Farbstoffe: | keine |
Kunderas Ridiculous
Zutaten:
- 4 cl OMG Gin
- 2 cl trockener Vermouth
- 1 cl Creme de Cacao a la Vanillle
Zubereitung:
Alle Zutaten auf Eiswürfeln ordentlich kaltrühren und ins gefrostete Gästeglas geben. Cheers!
Dry Martini
Zutaten:
- 4 cl Ojo de Agua Gin
- 1 cl Vermouth Dry
Zubereitung:
Alle Zutaten in einem Rührglas auf Eis rühren und in das vorgekühlte Martiniglas abseihen. Cheers!
The Atty
Zutaten:
- 4,5 cl OMG Gin
- 2,25 cl Oliver Matter Vermouth Dry
- 0,375 cl Perle d'Absinthe
- 0,37 5cl Combier Creme de Violettes
Zubereitung:
Alle Zutaten in ein Rührglas auf Eis geben und gut verrühren. Danach in eine vorgekühlte Cocktailschale abseien und mit einer Zitronenzeste garnieren. Cheers!